بازدیدکنندگان این جشنواره از تماشای فرش گل که از چهاردهم تا هفدهم آگوست در میدان گراند پلیس پهن بود، لذت بردند.
فرش زیبا و روحنوازی که به همت دستاندرکاران تا چهار روز در هوای گرم تابستانی ماه آگوست تازه و شاداب ماند.
فرش گل امسال این جشنواره، طرحی منحصر به فرد و زیبا داشت و برای ساخت آن، هفتصد گل بگونیا در رنگهای مختلف و در زمینی به مساحت 300 مترمربع چیده شده بود.
جشنواره گل یکی از دیدنیترین جاذبههای توریستی شهر بروکسل پایتخت بلژیک میباشد که علاقمندان به گل و پرورش آن را از سراسر دنیا به سوی خود جلب میکند.
المپیک به چه قیمت؟!
روشنایی برق در خانه قدیمی
صاحب یک خانه قدیمی سرانجام موافقت کرد خانه خود را سیمکشی برق کند. «هوبرت هیلینگ» شصت ساله تا به حال خانه یک طبقه و سیصد ساله خود را با شمع و چراغهای گازسوز روشن میکرد ولی زمانی که یک چراغ گازسوز خراب، خانهاش را به آتش کشید، موافقت خود را برای برقکشی خانهاش اعلام کرد. او برای نخستین بار در طول عمر خود میتواند از اتوی برقی، توستر و حتی از مخلوطکن برقی استفاده کند ولی هنوز هم راضی نیست پولش را برای خریدن یخچال و تلویزیون هدر بدهد. او فعلا غرق در حیرت است زیرا با فشار دادن یک دکمه، خانهاش روشن میشود. او میگوید:«فوقالعاده است. فقط یک کلید است.» من قبلا چراغ دیواری گازسوز داشتم و باید تکتک آنها را جداگانه روشن میکردم. باید اعتراف کنم لامپهای برق بهتر و ایمنتر هستند.
پیرمرد 86 ساله نیجریهای، محمد بللو ابوبکر، به تمام مردان دنیا سفارش کرد که هیچ وقت او را سرمشق خود قرار نداده و با 86 زن ازدواج نکنند.این آموزگار بازنشسته در کشور نیجریه زندگی میکند و به همراه 86 همسر و 170 فرزند خود در یک ساختمان مسکونی به سر میبرد. او میگوید: تنها یاری خداوند بوده که او را قادر ساخته است این همه زن را کنترل کند.محمد بللو ابوبکر در مصاحبهای با خبرنگار بیبیسی اظهار داشت: مردی که ده زن دارد ممکن است بیفتد و بمیرد ولی قدرتی به من از سوی خداوند عطا شده و به همین دلیل است که میتوانم به 86 زن رسیدگی کنم.او میگوید: خود زنها هستند که متقاضی ازدواج با من میشوند و میافزاید: «من دنبال آنها نمیگردم، آنها به سراغ من میآیند. من فکر میکنم حقیقتا این خداوند است که میخواهد با آنها ازدواج کنم و من هم این کار را میکنم.»لیکن سخنان این مرد که خانوادهاش را قوم خود میداند از نظر مقامات دولت نیجریه مردود تلقی میشود.بیشتر همسران محمد بللو ابوبکر کمتر از یک چهارم سن او را دارند و بسیاری از آنها حتی از فرزندان او هم کوچکتر هستند. برخی از زنان او که با خبرنگار بیبیسی مصاحبه داشتند، میگفتند که پس از مراجعه به او برای درمان بیماریهایشان با وی آشنا شده و ازدواج نمودهاند. «شریفه بللو ابوبکر» که ده سال پیش در 25 سالگی با همسرش ازدواج کرده است، میگوید: همین که او را دیدم سردردم خوب شد به خودم گفتم وقتش است که با او ازدواج کنم و او همسرم شد، «قانعات محمد بللو» حدود بیست سال از ازدواجش با فردی که همه او را «بابا» صدا میکنند، میگذرد. وقتی او در مقطع راهنمایی تحصیل میکرد، مادرش او را برای مشاوره پیش آقای بللو برد و کمی بعد این مرد از او خواستگاری کرد.
او میگوید: من گفتم نمیتوانم با یک پیرمرد ازدواج کنم. قانعات ابتدا با مرد دیگری ازدواج کرد ولی مدتی بعد از او طلاق گرفت و به عقد محمد بللو ابوبکر در آمد. او در ادامه میافزاید: حالا من شادترین زن روی زمین هستم مردی که 86 زن داشته باشد معلوم است که میداند چطور از آنها مراقبت کند.بللو ابوبکر و همسرانش هیچ کدام شاغل نیستند و در ظاهر هیچ وسیلهای برای امرار معاش ندارند. او فاش نکرده است که چطور خرج این خانواده بزرگ را در میآورد. آنها برای هر وعده غذای خود سه گونی برنج 12 کیلوگرمی را میپزند که قیمت کل آن به 915 دلار میرسد. تمام سکنه روستای «بیدا» که محل زندگی آنهاست، میگویند نمیدانند او چگونه خرج خوراک و پوشاک زنها و بچههایش را میدهد ولی یکی از زنهای او گفت، آقای بللو گاهی اوقات به بچههایش میگوید، بروند و 200 نایرا (69/1 دلار) گدایی کنند. اگر همه آنها این مقدار پول را جمع کنند روی هم 290 دلار میشود.
پس از علنی شدن تعداد همسران بللو ابوبکر، دادگاه اسلامی نیجریه او را به اعدام محکوم کرد، در صورتی دادگاه از حکم اعدام او صرفنظر میکند که ظرف مدت یک هفته او 76 زن خود را طلاق بدهد.
پیرترین ورزشکارالمپیک
«هیروشی هوکتسو» 67 ساله پیرترین ورزشکار بازیهای المپیک پکن بود که در رشته سوارکاری در این مسابقات شرکت کرد. او که سالهاست بیوقفه به این ورزش پرداخته است هرگز از پا نمینشیند و میگوید از همین الان تمرینات خود را برای المپیک 2012 لندن آغاز میکند. هوکتسو که مقام دهم در بخش حرکات نمایشی تیمی با اسب را کسب نموده است اولین بار در سال 1964 در مسابقات المپیک که در شهر توکیو برگزار شد، شرکت کرد و پس از یک وقفه طولانی مدت چهل ساله، بار دیگر روز 13 آگوست در این مسابقه حاضر شد. او در یک مصاحبه تلفنی که قبل از مسابقه او انجام شد اظهار داشت « من حداکثر سعی خود را میکنم. از اولین روزی که به این ورزش روی آوردم تاکنون بیشترین محرک و انگیزه من برای ادامه کار این بوده که احساس میکردم روزبهروز بهتر شدهام و این موضوع مرا راضی میکند.»
بین اختتامیه المپیک توکیو و آخرین مسابقه اسبسواری هوکتسو که در هنگکنگ برگزار شد دقیقا شانزده هزار روز میگذرد و او پیشرفتهای زیادی را در این مدت تجربه کرده است. هوکتسو به اسبهایش اهمیت زیادی میدهد و برای فراهمسازی تسهیلات لازم برای اسبهایش به نامهای «شاتین» و «رودخانه بیس» 154 میلیون دلار پول خرج کرده و برای آنها چهار استبل با تهویه 24 ساعته، ماشینهای یخسازی و ظروف تغذیهگردان آماده کرده است. وقتی از او پرسیده شد چه فرقی بین المپیک 1964 و المپیک امسال میبیند گفت: «میدانم که امنیت، لازمه کار است ولی گاهی زیاده از حد میشود و به خاطر همین برای رسیدن به محوطه بازی وقت زیادی را باید صرف کنیم. در ضمن بازیهای امسال بسیار حرفهایتر است و رقیبان هم کارکشتهتر میباشند.»